sobota, 21 lipca 2012

roladki z indyka z bazyliowym pesto z pestkami dyni

Wersja na szybkie smaczne danie z indyka. Uda się każdemu. Można dowolnie modyfikować smak pesto. Serdecznie polecam.

Roladki zindyka z bazyliowym pesto z pestkami dyni
  • filer z indyka
  • szynka dojrzewająca
  • sól
  • tarta mozzarella
pesto
  • pęczek bazylii
  • garść rukoli
  • 2 ząbki czosnku
  • oliwa
  • pestki dyni
Filet pociąć na plastry i rozbić na cienkie kotlety, posolić. Do blendera wrzucić bazylię, rukolę czosnek i pestki dyni, miksować stopniowo dodając oliwę. Gotowe pesto wyłożyć na kotleciki, dodać trochę tartej mozzarelli i zawinąć w rulonik. Całość zawinąć w szynkę dojrzewającą. Piec 20 minut w 180 stopniach.

6 komentarzy:

  1. Mam pesto bazyliowe akurat, to może wypróbuję bo brzmi zachęcająco :)

    OdpowiedzUsuń
  2. aj, aj, rozpustnie pozawijane!

    OdpowiedzUsuń
  3. pyszna roladka a taka samotna.... przygarnę roladkę :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo urodziwe te roladki - M.

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Nie używaj słów wulgarnych, obraźliwych.
Anonimom dziękuję, jeśli chcesz komentować podpisz się :)
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...