Moja kolejna propozycja na pyszne, aromatyczne jedzonko z grilla. Tym razem biała kiełbaska. przepis z tak małą ilością składników idealny dla zabieganych i spóźnialskich.
Grillowana biala kiełbasa w piwie.
- biała kiełbasa surowa
- jasne piwo
Każdą kiełbaskę należy ponakłuwać z każdej strony po kilka razy. Ułożyć w misce i zalać piwem na godzinkę. po tym czasie wrzucamy ją na ruszt i grillujemy na rumiano. Pyszna!
tak oszczędnie opisujesz... czy piwo jakieś konkretne polecasz do grillowania?
OdpowiedzUsuńjasne, ja używam czerwonej warki bo jest słodkawa, ale ostatnio nie było i kupiłam zwykłego jasnego harnasia i tez było ok :)
OdpowiedzUsuńAle zdecydowanie moim faworytem do grillowania kiełbaski czy karkówki jest czerwona warka
ale bym sobie zjadła kiełbaskę z grilla... z utęsknieniem czekam na wolne i możliwość zrobienia grilla
OdpowiedzUsuńPyszniutkie jedzonko!M.
OdpowiedzUsuń