piątek, 19 października 2012

pstrąg łososiowy w chilli na warzywach

Kolejny piątek (ale ten czas leci) i kolejny przepis na łososiowego pstrąga.

Pstrąg łososiowy w chilli na warzywach
  • ok 500 filetu z pstrąga łososiowego
  • 2 marchewki
  • 1 por
  • kawałek dyni hokkaido
  • słodki sos chilli
  • olej
Łososia pozbawić skórki. Zamarynować w słodkim sosie chilli, minimum godzinkę. Marchewkę obrać, pora oczyścić i pokroić w julienne. Dynię pokroić na cieniuteńkie paseczki. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić marchewkę, pora i dynię. Szybko przesmażyć aby lekko zmiękły. Łososia usmażyć na patelni grillowej. Podawać położonego na warzywach.

8 komentarzy:

  1. Pstrąg łososiowy - mój ulubiony, zdecydowanie wolę od łososia.

    OdpowiedzUsuń
  2. pyyyyyyyyyyyysznie tu u Ciebie :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pysznie wygląda i jakie kolory!!! Bardzo lubię pstrąga, a ten cieszy również oczy. M.

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Nie używaj słów wulgarnych, obraźliwych.
Anonimom dziękuję, jeśli chcesz komentować podpisz się :)
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...