poniedziałek, 22 października 2012

roladki z kurczaka ze szpinakiem w serowej panierce

Tym razem zapraszam Was na pysznego kurczaczka.

Roladki z kurczaka ze szpinakiem w serowej panierce
  • podwójna pierś kurczaka
  • 250g świeżego szpinaku
  • 1 łyżka masła
  • pół krążka sera camembert
  • 1 łyżka śmietany
  • 1 ząbek czosnku
  • sól, pieprz, gałka muszkatołowa
  • 1 jajko
  • 3 łyżki bułki tartej
  • pół szklanki tartego sera grana padano
  • olej
Pierś kurczaka rozdzielić, oczyścić i rozbić na cienkie kotlety - w miarę możliwości prostokątne. W rondelku rozpuścić masło, wrzucić ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę a następnie szpinak. Kiedy szpinak się poddusi dodać ser. Kiedy się rozpuści dodać śmietanę i doprawić. Chwilę odparować. Na rozbite piersi nałożyć farsz i zrolować. Można spiąć wykałaczkami. Roladki obtoczyć w rozkłóconym jajku a na koniec w bułce tartej wymieszanej z tartym serem. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoto.

6 komentarzy:

Będzie mi miło jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Nie używaj słów wulgarnych, obraźliwych.
Anonimom dziękuję, jeśli chcesz komentować podpisz się :)
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...