Tym razem zapraszam Was na pysznego kurczaczka.
Roladki z kurczaka ze szpinakiem w serowej panierce
- podwójna pierś kurczaka
- 250g świeżego szpinaku
- 1 łyżka masła
- pół krążka sera camembert
- 1 łyżka śmietany
- 1 ząbek czosnku
- sól, pieprz, gałka muszkatołowa
- 1 jajko
- 3 łyżki bułki tartej
- pół szklanki tartego sera grana padano
- olej
Pierś kurczaka rozdzielić, oczyścić i rozbić na cienkie kotlety - w miarę możliwości prostokątne. W rondelku rozpuścić masło, wrzucić ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę a następnie szpinak. Kiedy szpinak się poddusi dodać ser. Kiedy się rozpuści dodać śmietanę i doprawić. Chwilę odparować. Na rozbite piersi nałożyć farsz i zrolować. Można spiąć wykałaczkami. Roladki obtoczyć w rozkłóconym jajku a na koniec w bułce tartej wymieszanej z tartym serem. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoto.
Same pyszności serwujesz od rana, dawno nie jadłam roladek ze szpinakiem i już zapomniałam, jakie są fajne! M.
OdpowiedzUsuńpo prostu wspaniałe :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńNaprawdę pysznie...
OdpowiedzUsuńPrzepyszne :)
OdpowiedzUsuń