piątek, 4 stycznia 2013

śledzie z pomidorach

A dzisiaj przed Wami ulubione śledzie Michała. Właściwie głównie dla niego je robię. Każdy tylko troszkę skubnie a resztę pałaszuje tylko on.

Śledzie w pomidorach
  • tacka filetów śledziowych w oleju a'la matias
  • 3 cebule 
  • koncentrat pomidorowy – mały słoiczek
  • sól, cukier, papryka łagodna w proszku
  • olej
Cebulę pokroić w piórka, zeszklić na oleju, następnie na patelnię dodać koncentrat i troszkę wody, dobrze wymieszać. Dodać przyprawy, podsmażać kilka minut, ostudzić. Układać w słoju naprzemiennie, tak aby na wierzchu była cebula, wstawić do lodówki na minimum 24h.

2 komentarze:

  1. Znam ten przepis od lat. Śledzie godne polecenia.

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszne są!!! Jak ktoś lubi - można przyostrzyć trochę, np. ostrą papryką wędzoną. M.

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Nie używaj słów wulgarnych, obraźliwych.
Anonimom dziękuję, jeśli chcesz komentować podpisz się :)
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...