środa, 20 marca 2013

pomarańczowo-bananowy pudding chlebowy

Pomarańczowo-bananowy pudding chlebowy
  • 3 jajka
  • 200ml śmietanki 30%
  • 3 łyżki cukru
  • szczypta cynamonu
  • sok z połowy pomarańczy
  • skórka starta z całej pomarańczy
  • 3 bułeczki francuskie z czekoladą
  • 3 kromki chleba tostowego
  • 2 banany
W misce wymieszać śmietankę, jajka, cynamon, cukier, sok i skórkę z pomarańczy. Bułeczki pokroić na kromki. W naczyniu do zapiekania ułożyć warstwę bułeczek, bananów pokrojonych w plasterki, chleb tostowy, następnie znowu banany i na wierzch bułeczki. Całość polać śmietankowo-jajeczną mieszaniną. Zostawić około 15 minut żeby wszystko nasiąkło. Piec 45 minut w 160 stopniach.

10 komentarzy:

  1. niesamowite! Mmmm.. brak mi słów, mniam:)

    OdpowiedzUsuń
  2. fantastyczny pomysł! bardzo lubię wykorzystywanie pieczywa w nieco nietypowy sposób :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. robię taki pudding w wielu odmianach, zawsze pyszny :)

      Usuń
  3. ale cudownie wygląda:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. a jakie pyszne :) intensywnie pomarańczowe :)

      Usuń
  4. Wspaniały pomysł na czerstwe pieczywo;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Fantastyczne - i wygląd i smak pomarańczy!M.

    OdpowiedzUsuń
  6. Świetny pomysł na wykorzystanie pieczywa nie pierwszej świeżości. Super !

    OdpowiedzUsuń
  7. Mmm, pudding chlebowy to idealny pocieszacz :)

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Nie używaj słów wulgarnych, obraźliwych.
Anonimom dziękuję, jeśli chcesz komentować podpisz się :)
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...