poniedziałek, 10 czerwca 2013

sałatka z rukoli, jarmużu, szparagów, groszku cukrowego, cukinii i truskawek z octem balsamicznym


Pyszna sezonowa sałatka, idealna na lekkie śniadanie lub kolację. Składa się z rukoli i jarmużu (może być inna sałata wedle waszych upodobań) a do tego młoda cukinia pokrojona wzdłuż, zrumieniona na patelni grillowej, do której dorzuciłam młody groszek cukrowy i na koniec cieniutkie zielone szparagi. Kiedy wszystko lekko zmiękło przerzuciłam na sałaty, dodałam truskawki i skropiłam figowym octem balsamicznym. Pycha!


3 komentarze:

  1. No, na bogato !!! i w ilości i w kolorze! Bardzo mi się podoba ta sałatka, na pewno też pychotka! M.

    OdpowiedzUsuń
  2. Musi być świetna! I te wszechobecne szparagi! Mmm :)
    dariawkuchni.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Nie używaj słów wulgarnych, obraźliwych.
Anonimom dziękuję, jeśli chcesz komentować podpisz się :)
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...