poniedziałek, 23 września 2013

jesienne tagliatelle z krewetkami, kurkami i słodkimi figami


Macie ochotę na szybki i pyszny obiad, który wprowadzi do domu nie tylko bajeczne aromaty, ale i odrobinę słońca w te deszczowe dni? Dzisiaj szybki obiad na bazie makaronu z cudownie słodkimi figami, aromatycznymi kurkami i rumianymi krewetkami. Zapraszam!

Tagliatelle z krewetkami, kurkami i figami
  • makaron tagliatelle ugotowany al dente
  • 20 większych podgotowanych krewetek
  • 2 dojrzałe figi
  • 200 g kurek
  • 200 ml śmietany 18%
  • 1 nieduża papryczka chilli
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki masła
Na patelni rozgrzałam masło i wrzuciłam oczyszczone kurki. Poddusiłam je około 5 minut i dodałam krewetki oraz drobno posiekane chilli. Podsmażałam je kolejne 10 minut, doprawiłam sola i pieprzem. Na koniec dodałam śmietanę, ponownie doprawiłam i wrzuciłam połowę pokrojonych fig. Na koniec dorzuciłam makaron, wymieszałam i podałam na wierzchu dodając surowe figi.

4 komentarze:

  1. Ach, co za śliczne danko!!! Aromaty "pachną" ze zdjęcia!!! M.

    OdpowiedzUsuń
  2. Zaskakujące połączenie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Kurki to coś co tygryski lubią najbardziej i trzeba smakować póki są :)

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Nie używaj słów wulgarnych, obraźliwych.
Anonimom dziękuję, jeśli chcesz komentować podpisz się :)
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...