wtorek, 1 listopada 2011

pancakes z cynamonem i kakao

Wolny dzień pozwala na celebrowanie śniadania. Jest czas i są możliwości na zrobienie czegoś więcej niż kanapki czy oklepana już jajecznica na milion sposobów.

Pancakes
  • 30g roztopionego masła
  • 225g mąki
  • 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki brązowego cukru cynamonowego
  • szczypta soli
  • 300ml tłustego mleka
  • 2 jajka
  • olej
  • słodka śmietana
  • kakao
Mieszamy w misce mąkę, proszek do pieczenia, sól i cukier. W drugiej mieszamy jajka, mleko i rozpuszczone masło. Następnie mieszamy składniki suche i mokre, mieszając trzepaczką na gładką masę. Placuszki mniej więcej 5-7cm średnicy, smażymy na rozgrzanym oleju. Tym razem zostały zjedzone ze słodką śmietaną oprószone kakao.

9 komentarzy:

  1. Ale puchate i aromatycznie. :) Idealne na leniwe śniadanie.

    OdpowiedzUsuń
  2. puszyste, mięciutkie, pachnące.... żeby tylko ktoś mi usmażył takie.....

    OdpowiedzUsuń
  3. Fantastycznie wyglądają :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Nie przepadam za naleśnikami, a już wcale za pankejksami. Dla Twoich zrobię wyjątek. Jak tylko będę mieć okazję. ;) Niesamowiacie kuszące! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Jejku, ale mi smaka zrobiłaś ! A 'pancakesy' wyglądają wspaniale

    OdpowiedzUsuń
  6. Poproszę takie śniadanko z dostawą do łóżka...wyglądają tak puchato i smacznie. M.

    OdpowiedzUsuń
  7. Bardzo lubię pankejki, takich z cynamonem jeszcze nie robiłam, więc przy najbliższej okazji je zrobię!:)

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Nie używaj słów wulgarnych, obraźliwych.
Anonimom dziękuję, jeśli chcesz komentować podpisz się :)
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...