sobota, 25 lutego 2012

czekolada z prażonym ziarnem kakao

Dostałam do testowania czekoladę deserowa z 70% kakao. Ilość w tabliczce to 50g wiec mało żeby spożytkować ją kulinarnie w wersji samodzielnej. W związku z tym po prostu ją zjedliśmy. Czekolada ma dodatek prażonego ziarna kakao. Jest to produkt naturalny, wyrabiany ręcznie bez dodatku sztucznych barwników i konserwantów. A ponieważ jest naturalna jej czas przydatności do spożycia to 6 miesięcy, a nie lata jak w przypadku niektórych produktów czekoladopodobnych.
Jeśli chcecie poznać smak prawdziwej czekolady to polecam. Cena może nie najniższa za tę ilość ale smak chociaż w części ją rekompensuje.



3 komentarze:

  1. dostałaś faktycznie jedną sztukę taką małą? no to faktycznie nie bardzo co testować...

    OdpowiedzUsuń
  2. Warto skosztować ręcznie robioną czekoladę. Miałam okazję w Berlinie takową kupić, szkoda tylko, że jest taka droga.:)

    OdpowiedzUsuń
  3. a gdzie się kupuje taką czekoladę - u producenta? Na pewno smaczna i zdrowa. M.

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Nie używaj słów wulgarnych, obraźliwych.
Anonimom dziękuję, jeśli chcesz komentować podpisz się :)
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...