wtorek, 27 marca 2012

dorada z porami

Tym razem pieczona dorada. Wyszła bardzo pyszna! Serdecznie wam polecam.

Dorada z porami
  • 2 świeże nie za duże dorady
  • 1 średni por
  • 1 zielona papryczka chilli
  • garść czarnych oliwek
  • 1 łyżka płatków słodkiej papryki
  • 2 łyżki startego sera grana padano
  • sól,
  • olej,
  • 1 łyżka masła
Rybki oczyścić, opłukać i osuszyć, następnie oprószyć solą. Pora pokroić w plasterki i poddusić na maśle, dodać pokrojone w krążki oliwki i posiekaną papryczkę chilli. Na koniec duszenia dorzucić płatki słodkiej papryki, ew doprawić solą. W każdy brzuszek rybki włożyć po łyżce farszu. Ryby przełożyć do naczynia do zapiekania, skropić olejem, wokół wyłożyć resztę farszu. Wszystko posypać serem. Piekłam 30 minut w 180 stopniach.


8 komentarzy:

  1. Taka rybka, tak podana, to musi być pyszna! Pięknie i smacznie! Muszę się poprawic i częściej podawać rybę na obiad!

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo zachęcające te dorady, i farsz pełen smaków i zapachów !!! M.

    OdpowiedzUsuń
  3. Musi byc pyszna! Moja faza na pory wciaz trwa...

    OdpowiedzUsuń
  4. Połączenie ryby i porów zawsze się sprawdza. Wygląda wybornie!

    OdpowiedzUsuń
  5. jestem za taką rybką, ale bez pora - nie lubię i już :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Wygląda wspaniale! nigdy nie jadłam dorady.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To musisz koniecznie spróbować :)

      Usuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Nie używaj słów wulgarnych, obraźliwych.
Anonimom dziękuję, jeśli chcesz komentować podpisz się :)
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...