poniedziałek, 19 marca 2012

pstrąg tęczowy z czosnkiem, kolendrą i chilli

Wpadłam w ciąg. Rybny. Przynajmniej najemy się kwasów omega za wszystkie czasy. Na zdrowie. Tym razem kupiłam piękne świeżutkie pstrągi tęczowe.

Pstrąg tęczowy z czosnkiem, kolendrą i chilli
  • 2 pstrągi tęczowe
  • 1 ząbek czosnku
  • pół papryczki chilli
  • garść świeżej kolendry
  • kilka plasterków cytryny
  • kawałek masła
  • sól
  • olej
Pstrągi opłukać i osuszyć a następnie posolić. Do każdego z brzuszków włożyć kawałek masła, kilka plasterków cytryny, połowę posiekanego chilli i czosnku oraz połowę kolendry.

Rybki ułożyć w natłuszczonym naczyniu do zapiekania, skropić od góry olejem i zapiec - 30 minut w 180 stopniach.



11 komentarzy:

  1. Taki rybny ciag jest nie tylko smaczny, ale i zdrowy :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mmm, ale piękniutkie:)

    Jeśli mogę: Bardzo!!! proszę o pomoc: wypełnianie albo rozsyłanie do znajomych! 18-30 rok życia, niekoniecznie (!) mieszkający z rodzicami. Dziękuję!!! http://www.facebook.com/events/358503757495487/

    OdpowiedzUsuń
  3. Jakże smaczne i piękne te pstrągi; dzięki, że nam też kupiłaś - mięsko różowe i rozpływało się w ustach! M.

    OdpowiedzUsuń
  4. jem za mało ryb. zdecydowanie.
    a kiedy oglądam Twojego dzisiejszego pstrąga, ąz mnie zazdrość zżera, że nie mogę się takim uraczyć.

    OdpowiedzUsuń
  5. Wspaniała, jak dla mnie najlepsza ryba, przygotowana w przepyszny sposób;) A ja wypadłam z ciągu rybnego, bo za daleko mam ulubiony sklep rybny i zostałam bez auta:( Muszę jakoś to nadrobić i sobie poradzić, bo aż tęsknię za świeżą rybą!

    OdpowiedzUsuń
  6. Pyszna jest ta rybka,pieknie podałaś mmm :-) Buziaki :***

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Nie używaj słów wulgarnych, obraźliwych.
Anonimom dziękuję, jeśli chcesz komentować podpisz się :)
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...