sobota, 19 maja 2012

szparagi w naleśnikach

Szparagowe naleśniki na obiad.

Szparagi w naleśnikach
  • naleśniki: mleko, mąka, jajko, sól
  • pęczek zielonych szparagów
  • szynka serano
  • żółty ser
  • sos beszamel: masło, mleko i mąka
  • sól, pieprz, gałka muszkatołowa
Najpierw smażymy naleśniki. Następnie przygotowujemy szparagi czyli pozbywamy się łykowatych końcówek. Na każdym naleśniku kładziemy plasterek szynki i sera, następnie 3-4 szparagi i zawijamy w rulonik. Układamy ruloniki w naczyniu do zapiekania i polewamy beszamelem - dosyć płynnym (rozpuszczamy masło, zasmażamy mąkę i dolewamy mleka, przyprawiamy sola, pieprzem i gałką). Wstawiamy do piekarnika nastawionego na 180 stopni na 20-30 minut.

2 komentarze:

  1. szparagi, czyli to co bardzo lubie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Anonimowy21 maja, 2012

    Szparagi są pyszne w każdej postaci! M.

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Nie używaj słów wulgarnych, obraźliwych.
Anonimom dziękuję, jeśli chcesz komentować podpisz się :)
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...