piątek, 15 czerwca 2012

grillowane krewetki z chilli i miętą

Staram się aby nasze ranczowe grillowane było urozmaicone. Nie tylko warzywka, mięso, ale i ryby a i owoce morza w postaci krewetek czasem się znajdą. Lubią je prawie wszyscy, prawie, bo mój Tata mówi, że robali nie będzie jadł. Jego strata, bo są pyszne :). Średniej wielkości krewetki takie które można kupić w wersji zamrożonej i nie zrujnują grillowego budżetu :) rozmrażamy i marynujemy w poniższej marynacie minimum 2h, a potem tylko nadziać na szpadki i na ruszt po kilka minut z każdej strony żeby się zarumieniły i gotowe. Można, przy takiej pogodzie jak obecnie, to samo zrobić na patelni grillowej :) 

Grillowane krewetki z miętą
  • 1 posiekana papryczka chilli
  • 2 posiekane ząbki czosnku
  • 1 łyżka posiekanej świeżej mięty
  • 1 duża łyżka miodu
  • 1 łyżka oleju 

5 komentarzy:

  1. świetne. wykwintne. ale musiały smakować!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. pyszne były, mięta dodała smaczku :)

      Usuń
  2. a wiesz, że skusiłabym się? :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pyszności, choć dość ostre, zwłaszcza na początku. Śliczne zdjęcie zamieściłaś! M.

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Nie używaj słów wulgarnych, obraźliwych.
Anonimom dziękuję, jeśli chcesz komentować podpisz się :)
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...