piątek, 10 sierpnia 2012

szaszłyki z indyka z cukinią

Może ktoś wybiera się w weekend na grilla? Jeśli nie macie jeszcze pomysłu co wrzucić na ruszt, zapraszam na pyszne i delikatne szaszłyki z indyka z cukinią.

Szaszłyki z indyka z cukinią

filet z indyka - marynata
  • 3 łyżki miodu
  • 1 łyżka słodkiego sosu chilli
  • 1 łyżeczka tymianku
  • szczypta pieprzu cayenne
  • sól
cukinia - marynata
  • 2 łyżki oleju
  • tymianek
  • świeżo mielony pieprz
  • 1 łyżeczka miodu
Indyka pokroić w kostkę i wytaplać w marynacie. Ostawić na minimum godzinę. Cukinię pokroić w plastry lub mniejsze kawałki, zależy od jej wielkości i również wytaplać w marynacie - nie musi leżakować. Nabijać naprzemiennie na szpadki, grillować do zezłocenia.

2 komentarze:

  1. Indyk i cukinia - zawsze pyszne, można tylko wymieniać marynaty! M.

    OdpowiedzUsuń
  2. zdecydowanie przepyszne :) polecam też połączenie cukinii z kurczakiem z grilla http://www.zgrilla.pl/grillowany-kurczak-z-cukinia-i-sosem-czosnkowym/ :)

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Nie używaj słów wulgarnych, obraźliwych.
Anonimom dziękuję, jeśli chcesz komentować podpisz się :)
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...