piątek, 28 grudnia 2012

śledzie w curry z ananasem

Zazwyczaj nie przepadam za curry, ale przekonałam się do niego już w sosie bombay a teraz w tych śledzikach. Na stałe zagoszczą w naszym śledziowym repertuarze.

Śledzie w curry z ananasem
  • 6 śledzików w oleju a'la matias
  • mały jogurt typu greckiego
  • 3-4 łyżki majonezu
  • płaska łyżeczka sproszkowanego curry
  • szczypta cukru
  • 2 łyżki octu winnego białego
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • pół puszki ananasa
Śledzie odsączyć i pokroić na paski. W miseczce wymieszać jogurt, majonez, cukier, curry, ocet i sok z cytryny. Na koniec dodać pokrojonego na kawałki ananasa i wymieszać ze śledziami. Odstawić na noc do lodówki, żeby smaki się połączyły.

2 komentarze:

  1. co za intrygujące połączenie smaków! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo udany eksperyment śledziowy! M.

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Nie używaj słów wulgarnych, obraźliwych.
Anonimom dziękuję, jeśli chcesz komentować podpisz się :)
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...