środa, 10 kwietnia 2013

tagliatelle z tymiankowym kurczakiem i figami w śmietanowym sosie


Uwielbiam świeże figi, a Wy? Ostatnio kupiłam kilka cudownie dojrzałych i słodkich. Pycha

Tagliatelle z tymiankowym kurczakiem i figami w śmietanowym sosie
  • pierś kurczaka
  • 2 świeże figi
  • sól, pieprz, tymianek
  • 200ml śmietanki 18%
  • makaron
 
Makaron ugotować al dente. Pierś kurczaka oczyścić, opłukać, osuszyć i pokroić w paski. Doprawić solą, świeżo mielonym pieprzem i tymiankiem. Usmażyć na maśle. Dodać figi, poddusić 2 minutki i dodać śmietanę. Ponownie doprawić, wyłożyć na odcedzony makaron.

1 komentarz:

Będzie mi miło jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Nie używaj słów wulgarnych, obraźliwych.
Anonimom dziękuję, jeśli chcesz komentować podpisz się :)
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...