wtorek, 18 czerwca 2013

filety z udek kurczaka z chorizo i wędzonym serem

Filety z udek kurczaka z chorizo i wędzonym serem
  • filety z udek
  • kilka plasterków chorizo
  • kilka plasterków wędzonego sera
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • sól, pieprz, słodka mielona papryka
  • kolendra
  • olej
Ser owinęłam chorizo i zawinęłam w fileciki, oprószyłam solą, pieprzem i słodka papryką. Obsmażyłam na złoto i przełożyłam do naczynia do zapiekania, dodałam przekrojone na pól pomidorki i zapiekłam 20-25 minut w 180 stopniach. Gotowe podałam z bagietką i posypane kolendrą. 

2 komentarze:

  1. Danie świetnie się prezentuje i na pewno jest pyszne! Bardzo lubię mięso z udek, jest bardzo soczyste - a z aromatem sera i chorizo mniammm.
    M.

    OdpowiedzUsuń
  2. Minimum pracy, maksimum smaku - to lubie!

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Nie używaj słów wulgarnych, obraźliwych.
Anonimom dziękuję, jeśli chcesz komentować podpisz się :)
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...