piątek, 1 lipca 2011

grilowane nóżki nadziewane ricottą z ziołami

Sezon wiosenno-letnio-wczesnojesienny sprzyja grillowaniu. Ilekroć wybywamy za miasto na weekend czy dłuższy pobyt na ranczo taty grillujemy. Staram się żeby za każdym razem było trochę inaczej. Prym wiedzie drób pod wieloma postaciami. Tym razem nadziewany.

Grillowane nóżki nadziewane ricotta z ziołami
  • pałki/nóżki kurczaka
  • serek ricotta
  • spora garść ziół (mięta, szałwia, lubczyk, mieszanka prowansalska, bazylia)
  • oliwa
  • sól
Pałki umyć i oczyścić. Do miski wrzucić serek, wymieszać z solą i posiekanymi ziołami - wybór wg smaku i możliwości, najlepiej świeżutkie z ogródka lub doniczki. Masę serową nakładać łyżeczką pod skórkę kurczaka. Nadziane posmarować oliwą, oprószyć solą i grillować.


4 komentarze:

  1. Takich nadziewanych pałek jeszcze nie jadłam, a prezentują się apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. fajny pomysł, żeby schować coś pod skórkę. Muszę tak przyrządzić w najbliższym czasie pałki kurczakowe.
    Pozdrawiam
    Monika
    www.bentopopolsku.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. fajne i smakowite udeczka:)

    OdpowiedzUsuń
  4. były pyszne!!!! a towarzyszyły im cuuudne malutkie cukinie - jesteś królową grillowania. M.

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Nie używaj słów wulgarnych, obraźliwych.
Anonimom dziękuję, jeśli chcesz komentować podpisz się :)
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...