niedziela, 14 sierpnia 2011

crumble z borówkami i morelami

Idealne na letni deser, owoce pod kruszonką. Można użyć dowolnych letnich owoców, zimą sprawdzą się jabłka i gruszki, można też użyć np musu jabłkowego. Każda wersja jest pyszna, a pieczone owoce tworzą cudowny sok... mmm.... pycha

Crumble z borówkami i morelami
  • 2 łyżki cukru+75g cukru
  • 75g masła
  • 150g mąki
  • owoce
Owoce wkładamy do kokilek, większe należy pokroić.

Każdą porcje posypujemy łyżką cukru. Mieszamy 75g cukru, 75g masła i 150g mąki robiąc kruszonkę - czyli mają zostać grudki.

Posypujemy tym owoce i pieczemy 20 minut w 180 stopniach.


8 komentarzy:

  1. cudownie słodko owocowe:-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Co prawda to prawda...każda wersja crumble jest smaczna ale zawsze najsmaczniejsze sezonowe owoce:)mniam:)

    OdpowiedzUsuń
  3. śliczne zdjęcia.
    i cudowne, sezonowe crumble.
    tego deseru nic nie zastąpi!
    jest ponadczasowy.

    OdpowiedzUsuń
  4. Szybki, słodki deser a jaki pyszny :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Pyszności, chyba się zmobilizuję... M.

    OdpowiedzUsuń
  6. Świetnie wygląda, a ja jakoś nigdy nie miałam okazji spróbować. Musze w końcu zrobić :D

    OdpowiedzUsuń
  7. ten deser jest fantastyczny! szybki, pyszny owocowy... czego chcieć więcej?

    Pozdrawiam
    Monika
    www.bentopopolsku.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  8. Pychotka ,chyba najszybszy deser jaki znam.Piękne zdjęcie:)

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Nie używaj słów wulgarnych, obraźliwych.
Anonimom dziękuję, jeśli chcesz komentować podpisz się :)
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...