Czasem wracam do "klasyki gatunku" jeśli chodzi o kurczakowe obiady, zmieniam jedynie dodatki, albo "nadzienie". Ostatnio właśnie Michałowi zamarzył się kurczak w bekonie z czymś w środku. Danie łatwe i szybciutkie do zrobienia po pracy.
Pierś kurczaka z morelami (porcja na 2 osoby)
- 2 piersi z kurczaka
- 8-10 plasterków boczku
- 2 dojrzale morele
- 2 plasterki żółtego sera
- sól
Oj chyba bym chciała dziś ,żeby mi ktoś taki smakołyk zapodał:)
OdpowiedzUsuńPrezentuje się pysznie!
OdpowiedzUsuńŚwietne są takie słodko-wytrawne połączenia. bardzo apetycznie wyglądają te roladki :D
OdpowiedzUsuńDawno nie robiłam nic nadziewanego owocami, trzeba do tego wrócić.
OdpowiedzUsuńKlasyka gatunku? Dla mnie to cudowna odmiana od codziennego kuraka w ziołach ;) Interesujące połączenie - owoce, bekon...
OdpowiedzUsuńWariacje z kurczaka z owocami w boczku [lub szynce] zawsze się sprawdzają! Ta wersja pyszna jest. M.
OdpowiedzUsuń