piątek, 23 marca 2012

pasta jajeczna z parmezanem

Troszkę inna od poprzedniej pasta jajeczna do nadziania połówek białek albo do zjedzenia na świeżym chlebku.

Pasta jajeczna z parmezanem
  • 5 jajek
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka parmezanu
  • 1 łyżka kiełków rzodkiewki
  • świeżo mielony kolorowy pieprz
Jajka ugotować na twardo. Delikatnie przekroić na pół i wyjąć żółtka. Do żółtek dołożyć majonez, parmezan i kiełki, wymieszać na gładką masę i doprawić świeżo zmielonym kolorowym pieprzem. Pastę nałożyłam do pustych białek i na wierzchu dorzuciłam jeszcze trochę kiełków.

5 komentarzy:

  1. A z parmezanem to ja jeszcze nie jadłam. Z chęcią przetestuję:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Musi byc pyszna, jak wszystko, co z parmezanem :)

    OdpowiedzUsuń
  3. bardzo wykwintna ;]
    mmm.. Wielkanoc coraz bliżej!

    OdpowiedzUsuń
  4. Wiosna, wiosna, ach to TY! Jajecznie - bajecznie. M.

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Nie używaj słów wulgarnych, obraźliwych.
Anonimom dziękuję, jeśli chcesz komentować podpisz się :)
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...