poniedziałek, 29 kwietnia 2013

krewetki w ziołach i miodzie

Macie ochotę na krewetki? Szybki sposób na pyszną przekąskę. Krewetki kupiłam tygrysie podgotowane, więc je rozmroziłam, przelałam wrzątkiem i wrzuciłam w marynatę. A marynata to jedno świeże chilli bez pesteczek drobniutko posiekane, sok z pół limonki, jedna łyżka łagodnego miodu i posiekane zioła: melisa, mięta i kolendra. Wszystko to wymieszane i w to krewetki a na koniec wrzucone na rozgrzaną suchą patelnię i usmażone aż się zarumieniły. Pycha!

2 komentarze:

  1. Próbuję, ale wciąż nie umiem się przekonać do owoców morza... ;)

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Nie używaj słów wulgarnych, obraźliwych.
Anonimom dziękuję, jeśli chcesz komentować podpisz się :)
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...