czwartek, 15 września 2011

conchiglioni z łososiem i serkiem ricotta

Ostatnio coś moja kreatywność kulinarna chyba poszła spać....

Conchiglioni z łososiem i serkiem ricotta (porcja na 32 muszle)
  • makaron conchiglione
  • opakowanie serka ricotta 250g
  • 1 brzuszek wędzonego łososia
  • pół pęczka świeżej kolendry
  • sól, pieprz
Serek wrzuciłam do miseczki, łososia pozbawiłam skóry i rozdrobnionego dołożyłam do sera. Kolendrę posiekałam i wymieszałam z resztą składników. Doprawiłam do smaku solą i świeżo mielonym kolorowym pieprzem. Muszle gotowałam w osolonej wodzie 3 minuty krócej niż podane na opakowaniu. Do ugotowanych muszli nałożyłam łyżeczką farsz, można dodać po kawałeczku mozzarelli na wierzch. Całość zapiekałam 20 minut w 180 stopniach.

6 komentarzy:

  1. muszle wyglądają ślicznie i na pewno równie świetnie smakowały, łosoś wzbogacił smaczek, co? M.

    OdpowiedzUsuń
  2. makaron i riccota....uwielbiam takie połączenie!!!

    OdpowiedzUsuń
  3. To co że poszła spać!! I tak jest pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Czasami tak jest, że ostygnie nasz zapał i zupełnie nic się nie chce.
    Danie wygląda wspaniale :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Śpi nie śpi - jak dla mnie bomba!! Bardzo apetyczne! mniaammmm:)
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  6. mi się wydaje, że wcale nie śpi. ładne są te muszelki.

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Nie używaj słów wulgarnych, obraźliwych.
Anonimom dziękuję, jeśli chcesz komentować podpisz się :)
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...